Kérjen ajánlatot:


 
 
 
 


Redőny típusok


Sokféle típusú redőny létezik. Ha redőny automatizálásról beszélünk akkor a sok redőny csoportosítás közül egyet különösen érdemes szemügyre venni. Ez pedig, a gyártás során használt léc, vagy más néven lamella anyaga.

Ez alapján megkülönböztetünk műanyag redőnyt, alumínium redőnyt, fa redőnyt.
A többi csoportosítás pl: külső tokos-, ráépített tokos redőny nem befolyásolja azt, hogy motorizálhatjuk-e redőnyünket.

A műanyag redőnyöknek van a legkedvezőbb áruk, viszont itt érdemes egy-két tulajdonságot figyelembe venni. Nincs olyan hőszigetelő tulajdonságuk, mint az aluminium redőnynek. A lamellák szélei pedig nem arriterezettek (ez azt jelenti, hogy nincs a lécek széle rögzítve), így akár a mozgatás során ezek elcsúszhatnak, mely azonnal kizárja a motoros működtetés lehetőségét. Ha egy ilyen redőnyt kézzel mozgatunk gurtnival, akkor ugye, mi észrevesszük ha elcsúszott egy léc. Megakad a redőny, kicsit mozgatjuk fel-le, esetleg kézzel megigazítjuk. Addig a motoros működtetés esetén, a motor nem képes ezt felismerni és tovább fogja tekerni redőnyünket és ezáltal nagy a valószínűsége annak, hogy valami sérülni fog pl: eltöri a lécet. Természetesen ha akadályérzéeklős motort vettünk, ott ez a veszély nem áll fenn, hiszen a motor azonnal megáll ha akadályt érzékel. Igen de a lécet nem tudja visszaigazítani a helyére. Összefoglalva: olyan rdőnyt aminek a szélei nem lezártak, nem motorizálunk!

De ma már kaphatóak úgynevezett új típusú műanyag redőnyők, melyek jobb minőségű anyagból készülnek és a szélei akár arriterezettek, lezártak is lehetnek. Ezek már alkalmasak lehetnek automatizálásra.

A másik tipus az egyre népszerűbb aluminium redőny. Mely anyagából adódóan sokkal masszívabb. A lécek belsejében található habnak köszönhetően, pedig jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznke, ezáltal, pénzt és energiát spórolhatunk. Aluminium redőnyők szélei minden esetben lezártak, arriterezettek. Így tökéletesen alkalmasak automatizálásra.

Fa redőnyőkkel
új redőny vásárlás esetén, nagyon ritkán találkozni, inkább olyan házaknál, lakásopknál fordulnak elő, ahol nagyon régi a redőny. Fa lécekkel, és fa tengellyel. Ha mi ezt szeretnénk automatizálni, nincs akadáya. Csupán azt kell megnézni hogy lezárt-e a széle, és a régi fa tengelyt kell kicserélni új acéltengelyre. És máris bele kerülhet a redőnymotor.