Kérjen ajánlatot:


 
 
 
 


Redőnymotorok


Alapjaiban két típust különböztetünk meg.
Vezetékes és rádiós motort. Ezekről bővebben olvashat itt

Most viszont megmutatunk egy másik csoportosítási szempontot. Ez pedig az, hogy mechanikus vagy elektronikus végállású csőmotorunk.
De mit is jelent ez?


Mechanikus végállású csőmotor

A motor megtanulja, hogy hol van a redőny alsó és felső végállása, ezáltal a redőny nem tud túlfutni. Mechanikus motor esetén ezt mindig kézzel kell beállítani, és egy mechanikus szerkezet szabályozza a végálláson történő megállást. Ezek a motorok egyszerű tudású motorok, például: nem képesek akadályt érzékelni, visszanyitni, ha akadályba ütköznek. Így ha valami a redőny útjában marad. Például egy kerti szék, akkor nem fog a motor leállni, hanem addig megy tovább amíg bír, vagy a amíg nem kapcsol a végállás szabályzó. De általában ez elkerülhetetlen valamilyen károsodás nélkül. Valami biztosan sérülni fog: a kertiszék, vagy a redőny, vagy a motor. Ezen próblémák ihlették a gyártóknál az Elektronikus motor megalkotását.

Elektronikus végállású csőmotor

Ez a típus szintén megtanulja a redőny alsó és felső végállását, hogy elkerüljük a redőny túlfutását. Azonban itt már nem minden esetben szükséges kézzel beállítani a végállálásokat, léteznek olyan elektronikus motorok amik már maguktól felismerik és megtanulják a végáálásokat. És azokat egy elektronika szabályozza, nem pedig egy mechanikus szerkezet. Ezek a motorok már tudnak akadályt érzékelni akár mind a két irányban. Ha leengedjük a redőnyt és alatta marad valami, akkor azt a motor érzékeli és magáll. A ROJAFLEX motorok nemcsak hogy megállnak, de azonnal vissza is nyitnak, így szabaddá teszik az akadályt, ami ezután könnyedén eltávolítható.
Miért fontos mind a két irány? A másik amikor fel akarjuk húzni a leengedett redőnyt. Mi lehet ilyenkor akadály? Például az hogy télen odafagyhat a redőny legalsó léce, vagyis a zárólác a párkányhoz, és ilyenkor nem tudjuk felhúzni a redőnyt. A motor érzékeli és leáll. A ROJAFLEX motorjai, pedig nemcsak hogy megállnak, de vissza is engedik a megfeszitett redőnyt ezáltal megelőzve a későbbi károsodást, így amikor a jég felovad nem fog felvágodni a palást.