Kérjen ajánlatot:


 
 
 
 


Motoros redőny - redőnymotorral


Mit is jelent az hogy motoros redőny?

Azt, hogy nincs többé nehéz, fársztó, időigényes kézzel húzkodás! Csupán egy gombnyomás és máris felhúzhatjuk, leengedhetjük, vagy bárhol megállíthatjuk redőnyünket. Mi kell ehhez? Egy redőnymotor és 230 V áramellátás.
Azt, hogy milyen redőnyt lehet motorizálni, elolvashatja itt

A redőnymotort, vagy más néven csőmotort a redőny tengelyébe szerelik, a vezérlése pedig két féle módon történhet.

Vezetékes redőnymotorok esetén fali kapcsolóval. Ilyenkor a motortól, ki kell vezetékelni egy kapcsolót a falra. Ez a kapcsoló aztán lehet: redőnykapcsoló, időkapcsoló, vagy akár beépített rádióvevős kapcsoló is.
Redőnykapcsolóval egyszerűen fel húzhatja és leengedheti a redőny a FEL – LE gombok segítségével, és tetszőleges megállíthatja a STOP gombbal.
Az Időkapcsoló a fentieken túl, már azt is tudja, hogy beállíthatunk időpontokat amikor szeretnénk, hogy redőnyünk felmenjen, vagy leengedjen magától. Időkapcsolókból sokféle létezik és egyéb funkciókkal is rendelkezhetnek. Ilyen például a véletlenszerű üzemmód, amikor a redőny egy beállított időponthoz képest eltérő szórású idővel fog működésbe lépni. PL: +/- 15 perccel. Ezáltal a redőnyők működésében nem figyelhető meg külső szemmel egy pontos időzített állandóság. Ez hasznos lehet, ha például elutazunk, mert kivülről úgy fog kínézni, mintha valaki lenne otthon.
A beépített rádióvevős kapcsoló, pedig azért lehet praktikus, mert ilyenkor a feli kapcsolóra rátaníthatunk egy távirányítót, és így már a lakás bármely pontjából vezérelhetjük redőnyünket. Ezt a típusú kapcsolót azok is használhatják, akiknek már van otthon motoros redőnyük egyszerű fali kapcsolóval és szeretnék azt utólag rádióssá tenni, vagyis távirányítossá alakítani. Ilyenkor nem kell a motort kicserélni, csupán a kapcsolót.

Rádiós redőnymotorok
Itt a motor rendelkezik egy beépített rádióvevővel és távirányító segítségével irányíthatjuk a redőnyt. Nagy előnye, hogy nem igényel vezetékelést a falban, hiszen ilyenkor nem kell egy kapcsolót telepíteni a falra.